Menu Terpaling Sedap di Musim Raya

Malam ni awal dah 'tutup rumah'. Jam sebelas malam tetamu terakhir balik saya bagitau suami off 'lampu raya'. Kalau kat taman perumahan understood la rumah tu dah tak menerima tetamu. Bukan apa, perut dah berdondang sayang dah. Walapun siangnya banyak makan di open house tapi still jugak carik nasik putih.

Dari malam tadi lagi sebenarnya saya dah teringat menu ni. Nasik putih dan sambal hitam Pahang. Ui sedapnya! Sambal hitam ni saya beli masa ke Melaka tempoh hari. Memang sengaja buat stok untuk hari raya. 

Sedapnyaaaa

Add on lagi telor mata tuang kicap. Alhamdulillah, kenyang.

Bila makan lambat, kompomlah mata tak boleh tido. Hmm.. tak baik amalkan makan berat lewat tengah malan kan? Tapi nak buat macam mana, musim raya memang selalu masa makan jadi caca-marba. 

 

11 Comments

Penafian:

Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥

Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.

Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.

Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!

  1. senang macam tu, ada petunjuk...off lampu raya, org dah tau tuan rumah dah tak terima tetamu, sebelah sini, siang2 nak datang rumah orang pun kita rase serba salah...kikiki

    ReplyDelete
  2. senang ada petunjuk off lampu raya meaning off terima tetamu hehehe.. sambal hitam pahang mkn pula dgn telur mata panas-panas fuhhhhhhh!

    ReplyDelete
  3. sedapnya makan sambal dengan telur goreng

    ReplyDelete
  4. Musim raya dapat makan nasi telur dadar, ikan bilis goreng pun dah sedap.

    ReplyDelete
  5. Sy kalau dapat nasi, telur mata & kicap je pun licin pinggan Kakmim. Inikan pula ada sambal Pahang 😋

    ReplyDelete
  6. Musim raya memang tekak rasa nak mkn nasi putih jugak

    ReplyDelete
  7. Musim raya memang tekak rasa nak mkn nasi putih jugak

    ReplyDelete
  8. Sedap sangat tu... dapat plak telur mata gedik2.

    ReplyDelete
  9. owh my, sedapnya telor mata kicap tu. belum dapat lagi since 1 Syawal.
    tambah pula ada sardin, aduh! terliur.

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form